Hyundai Coupe Forum banner

Nowy na forum i szukam rady

52 views 1 reply 2 participants last post by  Chapp  
#1 ·
Cześć, założyłem konto, aby mam nadzieję uzyskać informacje i porady dotyczące mojego Coupe Siii A z 2009 roku, to mój pierwszy samochód i mam go od około 2 lat. Jestem ogólnie nowy w świecie samochodów, ale naprawdę lubię ten samochód.

Niedawno zabrałem go na przegląd techniczny i nie przeszedł, wymaga dość sporej ilości pracy, aby był zgodny z przepisami MOT, po prostu opublikuję pełne główne usterki dla każdego, kto może je zrozumieć, około 1,5-2 tys. zł+ za naprawę wszystkiego.
  • Odczyt lambda spalin po 2. szybkim biegu jałowym poza określonymi limitami (8.2.1.2 (c))
  • Odczyt lambda spalin po 2. szybkim biegu jałowym poza określonymi limitami (8.2.1.2 (c))
  • Hałas wydechu jest wyraźnie wyższy niż w podobnym pojeździe wyposażonym w standardowy tłumik w przeciętnym stanie (8.1.1 (a))
  • Układ wydechowy ma poważny wyciek gazów wydechowych (6.1.2 (a))
  • Dźwignia hamulca ma niewystarczający luz zapasowy (1.1.2 (a))
  • Amortyzator tylny lewy ma znikomy efekt tłumienia (5.3.2 (d))
    Jest też dość długa lista drobnych usterek.
Widziałem, że wiele osób na tym forum jest bardzo doświadczonych i pasjonuje się Hyundaiami Coupe i chciałbym uzyskać rady od bardziej doświadczonych właścicieli samochodów i ekspertów, aby pomóc mi zdecydować, czy warto zachować samochód, dokonać napraw, zezłomować go, czy co zrobić w tej sytuacji. Czy samochód jest poszukiwany i coś wart, czy też czas się go pozbyć?

Dzięki za przeczytanie!
-Jack

2009 Hyundai Coupe Siii A Silver owns
1975 2.0 ltr engine, 140.8 BHP